Trondheim kammermusikkfestival 20.-26. september 2021

OM FESTIVALEN Partnere Competition FARGESPILL TRONDHEIM KONTAKT
English

Info

Her finner du kontaktinfo, historikk og annen informasjon om  festivalen. 

Ja, det ble Kamfest i 2020! Om festivalen Competition Organisasjonen Reise/overnatting

Ja, det ble Kamfest i 2020!

Vi er overbeviste om at den beste måten å oppleve nettopp kammermusikk på, er ved å være tilstede i det rommet og øyeblikket som musikken fremføres i. 

Det skal være trygt å gå på konsert hos Trondheim kammermusikkfestival. Derfor forholder vi oss til maksantall for publikum og enmetersregelen, og vi stiller med ekstra publikumsvakter som veileder publikum.

Vi vil oppdatere informasjonen som gjelder 2021 når oppdaterte opplysninger og retningsligger foreligger.

Om du har spørsmål om hvordan vi håndterte konserter og smittevern i 2020, kan du ta kontakt med produsenten vår Gunn Mogseth Skrove på gunn @ kamfest.no

 

Bildetekst

Om festivalen

Siden Trondheim kammermusikkfestival startet i 1996 har den utviklet seg som et lite eventyr.

Fra å begynne helt i det små med venner og musikere fra Trondheims musikkmiljø, har Trondheim Kammermusikkfestival utviklet seg til å bli en av de mest innovative kammermusikkfestivalene i verden. Fra å arrangeres fra to hybler og diverse kafébord har festivalen blitt en bedrift med flere ansatte og base i kreative Dokkhuset på Nedre Elvehavn. I starten var drømmen å lage en bra festival for Trondheims studenter og øvrige musikkinteresserte. 24 år senere har det vist seg at denne lille festivalen har blitt svært så interessant også for folk fra London, Berlin, Sydney – ja, til og med fra Oslo. 

«Trondheimsfestivalen er et forbilde for musikkformidlingen!»
Klassekampen, 28/9-15

«Trondheim’s Chamber Music Festival turned 20 this year, and it feels like a healthy,
well-balanced 20-year-old: young, confident, firmly rooted in its community.»
Financial Times, 29/9-15

Kammermusikk er kommunikasjon på høyt plan, intimt, vakkert, utfordrende. Mange av de store gamle komponistene la ned mest arbeid i sin kammermusikk fordi den formen lå deres hjerte nærmest. Festivalen har helt siden starten i 1996 konsentrert seg om å finne balansen mellom å være nyskapende, publikumsvennlig og ha høy kvalitet. Gjennom festivalen skal yngre nasjonale og internasjonale kammermusikkensembler gis karriereutviklingsmuligheter, blant annet gjennom deltakelse i Trondheim International Chamber Music Competition og Academy.

Stiftelsen Trondheim kammermusikkfestival har som mål at festivalen skal være en årlig nasjonal og internasjonal arena for kammermusikk i flere genre. Samspill på høyt nivå finner vi også på tvers av genregrenser og grenser mellom kunstarter. Festivalen satser derfor bevisst på å kombinere kunstarter, som litteratur og musikk, dans og musikk, gastronomi og musikk og visuell kunst og musikk. I tillegg innførte vi i 2004 en egen musikalsk dag for barn på Ringve Museum.

Stiftelsens visjon:

Trondheim kammermusikkfestival og Trondheim International Chamber
Music Competition skal være nasjonalt og internasjonalt fremragende
med nyskapende program av høy kvalitet og med ung profil.

Competition

Trondheim International Chamber Music Competition, en anerkjent kammermusikkonkurranse, avholdes annethvert år under festivalen.

Trondheim kammermusikkfestival har satt det som mål å være særdeles dyktige på å finne de beste unge ensemblene. Vi tror at unge musikere på høyt internasjonalt nivå vil inspirere, fascinere og etter hvert tiltrekke et ungt publikum. Og det er noe klassisk musikk trenger! I 2000 startet festivalen Trondheim International Chamber Music Competition, Norges eneste internasjonale kammermusikkonkurranse, som ledd i denne satsningen. Konkurransen retter seg mot studentensembler og unge profesjonelle ensembler, har fått stor oppmerksomhet og har søkere fra hele verden. Konkurransen avholdes annenhvert år, med Academy i årene det ikke er konkurranse.

Festivalen har det lokale musikkmiljøet som et bevisst satsningsområde. Den er lagt til september for å nå ut til byens vanlige befolkning samt studentene som er tilbake fra ferie. De gjestende artistene kan utnyttes til fulle i samspill med lokale musikere, seminarer og master class ved NTNU Institutt for musikk.

Trondheim kammermusikkfestival har hele veien satset på aktiv markedsføring og måten vi framstår utad. Vi benytter oss aktivt av de sosiale medier, og har hjemmesider med videoer, bilder og nyheter, i tillegg til egne sider på Youtube og Facebook.

Ved å hele tida tilby noe ekstraordinært, har festivalen greid å tiltrekke seg oppmerksomhet både fra vanlige konsertgjengere og fra de som ikke vanligvis går på konsert. De fire siste årene har andelen av ungdom/studenter i publikum vært rundt 45%. Dette er helt unikt i dagens klassiske musikkverden.

Les mer om Trondheim International Chamber Music Competition and Academy her.

Bildetekst

Organisasjonen

Stiftelsen Trondheim kammermusikkfestival ble stiftet 23. desember 1996.

Styremedlemmer i Stiftelsen Trondheim kammermusikkfestival

Håkon Knudsen (styreleder)
Marte Løvik
Margrethe Markussen
Magnus Kvarme Skoglund
Frode Hofstad
Rune Bratseth
Ivar Roger Hansen
Eli Smeplass (varamedlem)
Ingeborg Lund (varamedlem)

Administrasjon
Sigmund Tvete Vik (festivalsjef)
Gunn Mogseth Skrove (produsent)
Kristin Reigstad (leder Trondheim Int. Chamber Music Competition)

Kunstnerisk råd
Sigmund Tvete Vik (kunstnerisk leder)
Kristin Reigstad
Marianne Thorsen
Eirik Hegdal

Trondheim kammermusikkfestival er medlem av Norske Festivaler og Festivalnettverk Trøndelag.

Reise/overnatting

Reise
Med sin sentrale beliggenhet i Midt-Norge er det lett å komme til Trondheim uansett hvor du kommer fra eller hva slags transportmiddel du velger.

MED FLY
Reis med fly, og du lander på Trondheim Lufthavn Værnes, bare 30 km fra Trondheim sentrum. 60- 70 innenlands fly ankommer Værnes hver dag.
SAS
Norwegian
Widerøe
KLM

Fra Værnes Lufthavn går det buss til Trondheim sentrum.
Værnesekspressen

MED TOG
Du kan ta tog til Trondheim fra sør, øst og nord. Togturen sørfra over Dovre har en majestetisk utsikt.
SJ Norge

MED HURTIGRUTEN
Nordgående og sørgående hurtigrute legger selvsagt til kai i Trondheim.
Hurtigruten

MED BÅT
Fra Fosen og fra trøndelagskysten kan du ta hurtigbåt eller Kystekspressen til Trondheim.
Kystekspressen

MED BUSS
Flere regionale busselskap har ruter til Trondheim. NOR-WAY bussekspress har daglige bussavganger til Trondheim blant annet fra  Oslo og Bergen.
Lavprisekspressen
NOR-WAY bussekspress
AtB Reiseplanlegger for Sør-Trøndelag

MED BIL
Bruk ruteplanleggeren i Google Maps for å planlegge bilturen til Trondheim.


Overnatting
Vi anbefaler vårt festivalhotell Scandic Nidelven på det varmeste. Booking skjer på tlf 73 56 80 00 eller på scandicnidelven.no

Mer informasjon om overnattingsmuligheter finner du hos VisitNorway.