Trondheim kammermusikkfestival 20.-26. september 2021

OM FESTIVALEN Partnere Competition FARGESPILL TRONDHEIM KONTAKT
English

Fargespill Trondheim

Trondheim kammermusikkfestival og Trondheim kommunale kulturskole startet Fargespill Trondheim i 2012. Fargespill Trondheim er et flerkulturelt kunstnerisk prosjekt hvor mer enn 100 barn og ungdom fra 40 nasjoner, inkludert Norge, deltar på ukentlige øvinger gjennom hele året. Gjennom dette skapes en forestilling med basis i folkemusikk og dans, sirkus og barnelek fra hele verden.

   

Om Fargespill Administrasjonen Video fra Fargespill Trondheim 2017 Video fra Fargespill Trondheim 2019

Om Fargespill

Fargespill Trondheim er et kunstnerisk prosjekt basert på utveksling av kulturuttrykk, og er både en skapende prosess og en forestilling. Fargespill baseres på at barn fra mottaksskoler i Trondheim bidrar med kunstnerisk og kulturelt materiale fra sine hjemland. Dette materialet tar Fargespill-pedagogene fra Trondheim kommunale kulturskole tak i, og utvikler barnas sanger, regler og danser til en forestilling, der pedagogene og barna jobber fram det endelige resultatet sammen. Med dette til grunn skapes det hvert år nye Fargespill-forestillinger i Trondheim. Metodikkens grunnlag er at mennesker kan møtes som likeverdige gjennom kulturuttrykk, og lære av hverandre uansett om vi er store eller små og kommer fra forskjellige kulturer. Resultatet er en fantastisk forestilling og en enestående opplevelse. Gjennom musikk, sirkus og dans ser vi det tydelig; hvor åpenbart det er at vi er like og hvor berikende det er at vi er forskjellige!

Fargespill Bergen debuterte med stor suksess under Festspillene i Bergen i 2004 og har siden den gang utviklet seg til et nasjonalt anerkjent prosjekt som har spredt seg til flere byer i landet. Fargespill Trondheim er etter modell og metode fra Fargespill Bergen. Den kunstneriske ledelsen i Fargespill Trondheim er kurset og sertifisert for å drive prosjektet i Trondheim. Tilsvarende Fargespill-prosjekter finnes blant annet i Stavanger, Larvik, Ås og Oslo.

For Fargespill Trondheim har det alltid vært musikken og kunsten som står i fokus. Andre positive konsekvenser som integrering og språklæring er rett og slett bare positive konsekvenser av Fargespill-metoden. Ideen er at kraftfull scenisk formidling er avhengig av både sterke historier og høyt profesjonelt nivå. I Fargespill Trondheim ivaretar topp kvalifiserte musikere, lys- og lyddesignere, koreografer og scenografer den profesjonelle rammen, og i denne rammen står barna og ungdommene og byr på seg selv, sin kultur og historie.

 

Administrasjonen

Fargespill Trondheims pedagoger/kunstneriske ledelse
Ingrid Fostad, sang
Majken Wærdahl, dans
Seela Wanvik, sirkus
Lea Moxness, sirkus
Trond Hustad, musikalsk leder

Fargespill Trondheims administrasjon
Jorunn Dugstad, prosjektleder
Gunn Mogseth Skrove, produsent

Video fra Fargespill Trondheim 2017

Video av høydepunktene fra Fargespill Trondheim 2017.

Video fra Fargespill Trondheim 2019