Trondheim kammermusikkfestival 22.-29. September 2024

OM FESTIVALEN Partnere KONTAKT Competition Program
English

Schola Sanctae Sunnivae

Trondheimsensemblet Schola Sanctae Sunnivae består av kvinnelige sangere og er et av få ensembler som tar vare på gregoriansk sang knyttet til Nidaros og norsk middelalderhistorie. Ensemblet har hittil initiert restaurering og dokumentert store deler av det gregorianske materialet som er bevart fra Nidaros og som nå befinner seg ved Det Kongelige Bibliotek i København.

Ensemblet anser det som svært viktig å formidle den gamle middelaldersangen samtidig som den går i møte med ulike sjangre og nyere kunstneriske uttrykk. Schola Sanctae Sunnivae har derfor utviklet egne forestillinger, holdt utallige konserter på ulike arenaer og har samarbeidet med blant annet jazzmusikere, folkemusikere, symfoniorkester, sinfonietta, skuespillere og dansere. Under årets nattkonsert samarbeider de med det estiske koret Vox Clamantis.

Ensemblet ble startet av dirigent Anne Kleivset som siden har vært dirigent og kunstnerisk leder. I 2009 ble ensemblet utnevnt til pilegrimskor tilknyttet Nidaros Pilegrimsgård.