Trondheim kammermusikkfestival 22.-29. September 2024

OM FESTIVALEN Partnere KONTAKT Competition Program
English

Ståle vil lage kunst av oboen din

Publisert: 01.09.2023

Har du en gammel tuba som har utspilt sin rolle? Eller en gitar eller en obo? Da vil Ståle Gerhardsen lage kunst av dem!Vi i Trondheim kammermusikkfestival er stolte over å ha fått med oss Ståle Gerhardsen som årets festivalkunstner.

Ståle viser utstillingen «Søt musikk» på Galleri Lilje på Ferstad gård under hele festivalen, og kommer i tillegg til å gjøre enkelte stunts som vårt festivalpublikum vil legge merke til.

For å gjennomføre dette trenger han gamle instrumenter som ikke lenger er i bruk.

En siste hyllest

- Jeg ønsker meg en haug med instrumenter som har utspilt sin rolle. Jeg kommer til å gjøre dem fargerike og sette dem i en annen setting enn det man er vant til. Som en siste hyllest til instrumentet, sier Ståle.

Akkurat hva han skal lage av instrumentene, vil han ikke avsløre. Men det ferdige resultatet kommer til å være synlig der Kamfest-publikummet ferdes.

- Jeg håper det kan få folk til å stoppe og føle noe, eller bare være, eller tenke. Jeg har fått henvendelser både fra korps og privatpersoner som ønsker å donere. Jeg har fått et par oboer, og jeg vet det er et trommesett og et piano på vei inn, sier han.

Performance med Jovan

Utstillingen «Søt musikk» er spesialtilpasset Kamfest. Også her vil det bli kunststunt, både for barn og voksne.

- Tanken min med å være festivalkunstner er at min verden skal møte Kamfests verden. Jeg skal ha en performance med Jovan Pavlovic på trekkspill der jeg tegner hva han spiller, og han spiller hva jeg tegner. Vi skal først og fremst leke oss sammen, sier Ståle.

Gerhardsen har gjort seg bemerket som kunstner både i gallerier og gater. Han er for tiden aktuell med en utstilling på Galleri Klara i Stjørdal. Han jobber med en utsmykning til en restaurant i Bodø, og han ferdigstiller i disse dager en utsmykning til Lade skole etter at den forrige ble vandalisert.

- Jeg har planlagt mange utstillinger og prosjekter fremover, både i inn- og utland. Jeg er booket til langt uti 2025, sier Ståle.


Har du en gammel tuba å donere? Eller en bratsj, en fløyte eller en tamburin? Ta kontakt på post@kamfest.no. Vi kommer og henter!


Utstillingen «Søt musikk» på Galleri Lilje på Ferstad gård åpner søndag 24. september klokken 11.00.

Skrevet av: Kai Kristiansen
Foto: Amanda Gerhardsen Vollen