Trondheim kammermusikkfestival 22.-29. September 2024

OM FESTIVALEN Partnere KONTAKT Competition Program
English

Kamfest oppsummert i pressen 2022

Publisert: 11.10.2022

Etter endt festival gleder vi oss over gode tilbakemeldinger fra publikum og norske medier, og for første gang siden før pandemien har vi også hatt besøk av utenlandsk presse."The audience that likes to shout, yes!"

Musikkritiker Shirley Apthorp er basert i Berlin og har tidligere dekket Kamfest for Financial Times. Denne gangen tok hun turen til Trondheim på vegne av Slipped Disc, et nettsted med fokus på klassisk musikk som har over 2 millioner månedlige lesere over hele verden. Blant høydepunktene trekker hun frem frankågunnar Schwanengesang, Quatuor Confluences livlige og ville fremføring av Bartóks strykekvartett nr. 4 og stumfilmkonserten "Die Stadt ohne Juden" med musikk av festivalkomponist Olga Neuwirth. Klikk her for å lese hele anmeldelsen.

Ballades kritiker Anders Olai Neerland Kruses omfattende rapport fra festivalen beskriver Åpningskonserten på K-U-K som svært imponerende, bejubler frankågunnar og konkluderer med at magien i Kamfest ligger i mangfoldet. Klikk her for å lese hele anmeldelsen på Ballade.

"Takk for i år, Kamfest, vi kjem til å sjåast igjen."

 

Nattkonserten i Domen med Det Norske Solistkor, TrondheimSolistene, Tuva Syvertsen og Hans-Kristian Kjos Sørensen fikk fantastiske tilbakemeldinger og Adresseavisens musikkanmelder ga konserten en sekser på terningen! Hun skrev at hun ville hørt dette igjen. Og igjen. Klikk her for å lese hennes anmeldelse og en oppsummering av festivalen.

"Nattkonserten i Nidarosdomen var et praktfullt eksempel på at Trondheim kammermusikkfestival evner å realisere sin målsetning om å være en nasjonal arena for kammermusikk i flere genrer. Ikke bare var dette en musikkopplevelse i balansen mellom det nyskapende og publikumsvennlige – konserten hadde også en sjeldent høy kvalitet."

 

Kamfest er for folk i alle aldre og derfor er det en glede for oss at studentmediene og Under Dusken har fulgt festivalen tett over flere år. I år dekket de Kammerkonsert i Logen og Tuvas blodklubb med anmeldelsene Samtidsgull hos frimurerne og Stemningsrapport fra Tuvas blodklubb, og anmelder Herman Østby konkluderte med følgende etter kammerkonserten:

"Dra på konsertene til Kamfest og lytt til Eirik Hegdal sin nye plate. Hvorfor? Fordi denne konserten er et eksempel på kvaliteten som leveres av musikerne, arrangørene og selve musikkmiljøet i Trondheim. Lenge leve Kamfest!"

 

Årets Fargespill-forestilling var et fyrverkeri og i år hadde vi med Luftforsvarets musikkorps som "band". Klikk her for å se billed-kavalkade fra årets forestillinger på Nidaros.no. (Pluss-sak)

Barn og voksne i pyramide

Foto: Kristian Wanvik