Trondheim kammermusikkfestival 22.-29. September 2024

Program Artister KONTAKT Partnere OM FESTIVALEN
English

Nye artister til Kamfest 2020

Publisert: 01.09.2020

Den kritikerroste folkemusikktrioen The Nordic Fiddlers Bloc og byens eget velrenommerte Alpaca Ensemble på plass til høstens jubileum.To av ensemblene som skulle spille på årets festival, Trio Opal og Dreamers’ Circus kan dessverre ikke delta på grunn av koronapandemien og krav til karantene.

Folkemusikkbandet Nordic Fiddlers Bloc har sine musikalske røtter i tradisjonsmusikk fra Skandinavia og Shetlandsøyene, og erstatter Dreamers’ Circus lørdag kveld på Dokkhuset. Siden oppstarten i 2009 har trioen markert seg som en av de mest aktive gruppene på den nordiske folkemusikkscenen, med over 700 spilte konserter. Den felles lidenskapen for musikken de presenterer gir seg utslag både i engasjert formidling, og i et gjennomtenkt og solid samspill. En liten trøst for oss alle er at Dreamers’ Circus kommer tilbake til festivalen i 2021!

Det blir byens eget Alpaca Ensemble som erstatter Trio Opal på konsertene 100% Simpson, Hjemme hos Løvendahl og Leraand, og på TiCC på tur på Bautaen kulturhus i Skaun. Alpaca Ensemble er et fleksibelt ensemble av ulik størrelse og sammensetning, med en kjerne bestående av Else Bø (piano), Sigrid Elisabeth Stang (fiolin) og Marianne Baudouin Lie (cello). Det er en stor glede for festivalen å igjen få presentere en gruppe som vi tidligere har samarbeidet så godt med, og mange husker dem sikkert fra den store utendørs forestillingen "Mekatonia" med Cirka Teater i 2012.

På konserten «Vi feirer nytt flygel!» skulle Trio Opal opprinnelig spille Erlend Skomsvolls «Playfulnes». Det erstattes med komponisten selv på piano sammen med fiolinist Berit Cardas (fra Vertavokvartetten) og cellist Amalie Stalheim.

Foto Alpaca Ensemble: Ronny M Danielsen. Foto NFB: Paul Jennings