Trondheim kammermusikkfestival 22.-29. September 2024

OM FESTIVALEN Partnere KONTAKT Competition Program
English

Ny ledelse i Trondheim kammermusikkfestival

Publisert: 05.04.2019

Trondheim kammermusikkfestival gjør fra oktober endringer i organisasjonen. Fra å ha en festivalleder og en produsent i hel stilling, kunstnerisk leder i deltidsstilling og leder for TICC i deltid, vil festivalledelsen fra 1.oktober 2019 bestå av tre heltidsstillinger.Sigmund Tvete Vik går fra å være kunstnerisk leder på deltid, til å overta både den daglige og kunstneriske ledelsen på heltid. Samtidig blir Kristin Reigstad ansatt som daglig leder på heltid for festivalens kammermusikkonkurranse, TICC. I tillegg til disse er Gunn Mogseth Skrove tilsatt som produsent.

– Målet er å være «cutting edge»; Trondheim Kammermusikkfestival skal være med å definere hva formidling av kammermusikk betyr i vår tid, fastslår Sigmund Tvete Vik. Ambisjonen er fortsatt utvikling og fornyelse av festivalen. Vi kan ikke tillate oss noen hvileskjær, sier han. Det samme gjelder Reigstads ambisjon for Trondheim International Chamber Music Competition, TICC, som også har etablert seg som en av de mest attraktive i sitt slag, med påmelding fra hele verden. 

– I tillegg til den solide posisjonen festivalen har fått, gir det en god følelse å ha vært med på å bygge opp en kulturbedrift i hjembyen, og se at den er liv laga, sier Sigmund Tvete Vik. I tillegg til de tre administrative stillingene, har festivalen betydelige økonomiske ringvirkninger i form av konsertengasjement for musikere og kjøp av tjenester for støttefunksjoner som lyd, lys, hotell etc.

Endringen i festivalledelsen ble aktualisert av at Trine Knutsen, som i halvannet år har vikariert i jobben som daglig leder, velger å gå tilbake til sin stilling ved NTNU etter årets festival. Vegar Snøfugl, som sammen med Sigmund Tvete Vik startet festivalen, og var daglig leder fram til 2017; er nå rektor ved Trondheim kommunale kulturskole.

Sigmund Tvete Vik har søkt permisjon fra sin jobb i TrondheimSolistene, hvor han har spilt siden starten for 31 år siden. Han gir seg også som leder av rekrutteringsorkesteret Juniorsolistene; et orkester som han selv har bygget opp. Kristin Reigstad er glad for å kunne konsentrere seg fullt om konkurransen TICC, som har etablert seg som en av de mest attraktive musikkonkurransene. Gunn Mogseth Skrove starter i sin stilling i august, etter endt foreldrepermisjon. Nå ser de alle tre frem til å fokusere på festivalen, som neste år feirer sitt 25-års jubileum!

Trondheim Kammermusikkfestivals administrasjon omfatter nå tre heltids stillinger: Fra venstre produsent Gunn Mogseth Skrove, festivalsjef Sigmund Tvete Vik og daglig leder for TICC, Kristin Reigstad