Trondheim kammermusikkfestival 22.-29. September 2024

OM FESTIVALEN Partnere KONTAKT Competition Program
English

Vårt nye stjerneflygel fra Berlin har flyttet inn i Logen

Publisert: 13.08.2020

Det praktfulle Steinway D-flygelet har blitt brukt av verdens fremste og mest berømte pianister på konserter og innspillinger. Trondheim kammermusikkfestival har kjøpt Berliner Philharmoniker sitt gamle flygel – et praktfullt Steinway D. Fredag ankom stjerneflygelet trønderhovedstaden, hvor det skal stå i Frimurerlosjen.

 -Vi er i ekstase over å endelig ha flygelet på plass. Dette vil gi oss muligheten til å booke de største stjernene, sier Kristin Reigstad i Trondheim kammermusikkfestival.

Instrumentet er finansiert av Nordenfjelske Bykreditt Stiftelse, Bergesenstiftelsen og gjennom salg av det gamle flygelet.

Favorittflygelet til Schiff

I Berlin har det stått i «Kammermusiksaal», og blitt brukt av verdens fremste og mest berømte pianister på konserter og innspillinger. Flygelet er kjent som favorittflygelet til Sir András Schiff, og blant andre Yuya Wang har spilt inn plate for Deutche Gramophone på det flotte instrumentet.

Klaverrestauratør Thomas Hübsch har brukt et år på å totalrenovere flygelet. Han kommer til Trondheim i september for å foreta de siste justeringene etter flyttingen, og sørge for at instrumentet er i god stand til Trondheim kammermusikkfestival, som går av stabelen 20.-27. september.

Innvielseskonsert 22. september

Flygelet skal innvies 22. september på konserten «Nytt flygel» med en rekke storslagne pianister. Blant annet den internasjonale stjernen Saskia Giorgini og våre egne Jørgen Larsen, Mona Spigseth, Trygve Brøske og Margaret Stachievicz. I tillegg kommer selveste Ingrid Bjørnov for å framføre utdrag fra «Steinway to heaven».

Billetter kjøper du her. 

En av to gaver til byen

-Trondheim kammermusikkfestival fyller 25 år i 2020, og flygelet er en av to jubileumsgaver fra oss til Trondheim, forteller festivalsjef Sigmund Tvete Vik.

Den andre gaven fra Trondheim kammermusikkfestival er levert i samarbeid med Norinvest: gatekunstverket «Musikk er alt. Alt er musikk» på Peter Egges plass, laget av Skurktur. Les mer om veggkunsten her.