Trondheim kammermusikkfestival 22.-29. September 2024

OM FESTIVALEN Partnere KONTAKT Competition Program
English

Hjemme hos... Solberg i Hasselbakkvegen!

Publisert: 10.09.2019

I år blir en hundre år gammel villa med fjordutsikt rammen for "Hjemme hos deg?"-konserten, når Nordic Voices, Emilia Amper og Ragnhild Hemsing stemmer opp med vokal- og strengemusikk. En tur i den fantastiske hagen er i seg selv verdt konsertbilletten, så møt opp tidlig for å nyte fjordutsikten!Idyllisk beliggende ved sjøen på Hasselbakken, ligger villaen som i år skal huse «Hjemme hos deg?»-konserten under Trondheim kammermusikkfestival. Gunn Solberg, husets vertinne og Trondheims-guide, kjenner byens historie godt, og er fascinert over tidligere tiders sosiale liv, som blant annet middelklassens huskonserter på 17- og 1800-tallet. Huset hun og mannen, Lars, bor i, ligger i et villastrøk på Nedre Charlottenlund, der husene er oppført rundt 1912-1917.
 
- Å få en konsert hjemme hos oss er som å blåse liv i historien, og jeg ble veldig glad da jeg fikk nyheten om at vårt hus ble plukket ut, sier Solberg. Her har det vært mye musikk og sosiale sammenkomster, både før i tiden og nå. 
 
Kunstnerisk leder for festivalen, Sigmund Tvete Vik, og leder Trine Knutsen, tok turen ut til et par av søkerne, før valget falt på villaen på Hasselbakken.
 
- Det er alltid en artig, og også litt vanskelig, oppgave å velge blant alle de flotte søkerne til disse konsertene. Det er så mye fint å velge i. Som tidligere år var det flere aktuelle på lista, og noen av disse tar vi med oss videre når vi planlegger neste års festival, sier Tvete Vik. Vi tror dette blir en stemningsfull og vakker ramme rundt årets artister, og jeg oppfordrer også publikum til å oppleve hagen og den fantastiske nærheten til Trondheimsfjorden
 
På Hasselbakken er Solberg takknemlig for at det går an å søke om å få en konsert i sin egen stue.
- Jeg tenkte at det ville vært helt enestående å kunne overraske mannen min med en slik opplevelse bokstavelig talt på hjemmebane! Han visste ikke at jeg hadde søkt, men er med på mine innfall.
 
Og mannen Lars ble både overrasket og glad. Det er hans barndomshjem de nå åpner for musikkglade kjente og ukjente. Under krigen ble det holdt illegale konserter i huset, bak blendingsgardinene, så det ligger både musikk og historie i veggene. Gunn er selv veldig glad i vokalmusikk, så det passet også fint inn at Nordic Voices er blant artistene. De liker å åpne hjemmet sitt for sosiale sammenkomster, og nå er de begge spente og glade for å kunne ønske velkommen til konsert!

 
Konserten finner sted i Hasselbakkvegen 15 B onsdag 25. september kl. 18.00. Billetter kan kjøpes her.
 
Det er begrenset med parkering så vi anbefaler alle å parkere på p-plassen ved Rotvoll-fjæra. Fortsett så Ladestien til fots mot Ranheim og Hasselbakkvegen 15B ligger på venstre hånd etter ca. 5 min gange.