TRONDHEIM KAMMERMUSIKKFESTIVAL
22.-29. SEPTEMBER 2024

English

Tilgjengelighet

 

Trondheim kammermusikkfestival er en del av prosjektet «Tilgjengelighetsmerket», og ønsker å være inkluderende og tilgjengelig for alle. Her finner du informasjon om billetter, spillesteder og det å være frivillig.

Kontakt oss med tilbakemeldinger

Om du har du tilbakemeldinger på tilgjengeligheten på våre arrangement, eller på våre nettsider og/eller informasjonen om tilgjengelighet under her, ta gjerne kontakt med oss!
Epost: post@kamfest.no eller ring produsent Thekla Nyberg, 99785659.  

Rullestolbrukere og ledsagerbevis

Billetter til rullestolbrukere er tilgjengelig på våre billettsider på de arrangement der det er mulig å komme inn med rullestol. Om du ønsker å kjøpe billett til en Hjemme hos-konsert, og er avhengig av rullestol, vennligst ta kontakt med oss på billett@kamfest.no 

Ledsagere med gyldig bevis kommer gratis inn på alle våre konserter. Ledsagerbilletten bestilles samtidig med andre billetter. Billettavgift tilkommer.

Ledsagerbeviset gjelder også ved kjøp av festivalpass. Du må ta kontakt med oss for å få utstedt gratis ledsagerpass. Innehaver av ledsagerbevis får to festivalarmbånd, slik at det ikke trenger å være samme ledsager gjennom hele festivalen. 

Frivillig

Hvis du har lyst til å bidra som frivillig under festivalen og trenger tilrettelegging, vil vi gjerne ha deg med. Her finner du frivilligsidene våre.

Se gjerne filmen under, hvor to av våre frivillige medvirker.

 

 

Frivilligheten - tilgjengelig for alle fra Norske Kulturarrangører på Vimeo.

Parkering og offentlig kommunikasjon

De fleste spillestedene ligger i direkte tilknytning til offentlig vei og med godt utbygd offentlig kommunikasjon. Vi vil legge ut ekstra informasjon under programsidene på de arrangementene som ligger i boligområder og utenfor bykjernen. Ta kontakt ved ytterligere spørsmål.

Rutetider og priser for buss i Trondheim finner du hos AtB. Les om tilgjengelighet på buss og trikk på AtBs nettsider.

Informasjon om parkering finner du hos Trondheim Parkering.

Tolketjenester

Ingen av våre arrangementer i 2024 har tegnspråktolk.

Tilgjengelighet i konsertlokaler


Siden festivalen benytter en del eldre lokaler og private hjem, er det noen utfordringer knyttet til disse. Under finner du en liste over spillestedene og informasjon om tilgjengeligheten på hvert sted.

Oppdatert juni 2024.

Konsertlokaler

Dokkhuset: Trinnfri adkomst. God fremkommelighet for rullestolbrukere. Har HC-toalett. Ikke teleslynge. Nærmeste bussholdeplass: Solsiden, ca. 80m å gå.

 

Ferstad Gård: Trinnfri adkomst til konsertsal. Toaletter kun i andre etasje. Ikke HC-toalett. Ikke heis. Ikke teleslynge. 
Nærmeste trikkeholdeplass: Ferstad, ca. 550m å gå.
Nærmeste bussholdeplass: Ugla, ca. 850m å gå.

 

Frimurerlogen: Ikke trinnfri adkomst ved hovedinngang. Frimurerlogen har flere innganger, hvorav én er fra bakkeplan som gir tilgang for de som kommer i rullestol eller av andre årsaker ikke kan benytte seg av trappene. Denne inngangen finner du til venstre for hovedinngangen, altså i Kongens gate og mot Søndre gate. Innenfor dørene er det en heis opp til både foajeen og til Storsalen. HC-toalett finner du i foajeen (inngangshallen). Alle toaletter er i 1. etg. Ved ønske/og såfremt beskjed er gitt på forhånd, så er det fint mulig å reservere seter for publikum med nedsatt funksjonsevne ytterst i radene. Ikke teleslynge.
Nærmeste bussholdeplass: Kongens gate/Prinsens gate, ca. 450m å gå.

 

Nidarosdomen: God tilgjengelighet. På den ene siden av det store Steinmeyerorgelet er det en rullestolheis som går ned i katedralens kjeller, hvor det er HC-toalett. Ikke teleslynge på akustiske arrangement. Se info på hjemmesiden til Nidarosdomen her. 
Nærmeste bussholdeplass: Nidarosdomen, ca. 170m å gå. 

 

NTNU Kammersalen: God tilgjengelighet via heis ved inngang til NTNU institutt for musikk/Trondheim kommunale kulturskole. Har HC-toalett. Ikke teleslynge.
Nærmeste bussholdeplass: Olav Tryggvasons gate 2, ca. 100m å gå.

 

Olavshallen (Store og Lille sal): God tilgjengelighet. HC-toalett finnes både i 1. og 2. etasje, samt utenfor Lille Sal ved arrangement. Det er installert teleslynge i begge salene. Utstyret har kun effekt mellom rad 10 og rad 19 i parkett i Store sal og kun på konserter der vi bruker teknisk lydutstyr (ikke på akustiske konserter). I Lille sal er effekten like god på alle seter når tribunene er ute. På flatt gulv har utstyret kun effekt foran i salen.
Se info på hjemmesiden til Olavshallen her.
Nærmeste bussholdeplass: Olav Tryggvasons gate 2, ca. 100m å gå

 

Ringve musikkmuseum: God tilgjengelighet. Har HC-toalett. Ikke teleslynge. Se info om tilgjengelighet på hjemmesiden til Ringve musikkmuseum her. 
Nærmeste bussholdeplass: Ringve Museum, ca. 700m å gå, eller Lade Idretts-anlegg, ca. 750m å gå. 

 

Rosendal Teater: God tilgjengelighet. Har HC-toalett. Ikke teleslynge. Se info på hjemmesidene til Rosendal Teater.
Nærmeste bussholdeplass: Rønningsbakken, ca. 230m å gå.

 

Tollbua: Rullestolrampe fra gatenivå opp til inngang. Har HC-toalett. Ikke automatiserte dører. Ikke teleslynge. 
Nærmeste bussholdeplass: Trondheim S, ca. 550m å gå eller Pirbadet, ca. 240m å gå.

 

Stiftsgården: Det er en trapp fra gatenivå og opp til første etasje. Her er det mulig å benytte seg av en løfteplattform. Gi gjerne beskjed på forhånd om assistanse er ønskelig. Ikke HC-toalett. Ikke teleslynge. Se informasjon på hjemmesidene til Stiftsgården her.
Nærmeste bussholdeplass: Kongens gate/Prinsens gate, ca. 150m å gå. 

 

Vår Frue Kirke: Trinnløs inngang, tilrettelagt for rullestolbrukere. Har HC-toalett. Ikke teleslynge på akustiske arrangement.
Nærmeste bussholdeplass: Kongens gate/Prinsens gate, ca. 400m å gå.

Hjemme hos-konserter

Hjemme hos-konsertene er ofte lagt til private hjem, og noen ganger til historiske bygninger. Det ligger informasjon om de ulike lokalene under hvert arrangement. Ta gjerne kontakt om du ønsker billett til en av disse konsertene, og trenger tilrettelegging, så ser vi sammen på mulige løsninger.

TICC Mesterklasser i Olavshallen

Ta kontakt før oppmøte for å være garantert åpne dører hele veien.

Nærmeste bussholdeplass: Olav Tryggvasons gate 2, ca. 100m å gå.

 

Rom 316: God tilgjengelighet. HC toalett. Ikke teleslynge.
Kammersalen: God tilgjengelighet. HC toalett. Redusert sikt for rullestolbrukere på galleri, ta kontakt for plass på scenegulv. Ikke teleslynge.


Rom 618: Grei tilgjengelighet. HC toalett. Ta kontakt på forhånd da heis kan være låst på dagtid. Ikke teleslynge.

 

Rom 527: Grei tilgjengelighet. HC toalett. Ta kontakt på forhånd da heis kan være låst på dagtid. Ikke teleslynge.

 

Rom 401, 402, 403, 404, 406, 414 og 415: HC toalett. Ta kontakt på forhånd da heis kan være låst på dagtid. Ikke teleslynge.

 

Orgelsalen: Dårlig tilgjengelighet, anbefales ikke for bevegelseshemmede. Ikke teleslynge.

 

K-203: Dårlig tilgjengelighet, anbefales ikke for bevegelseshemmede. Ikke teleslynge.