Trondheim kammermusikkfestival 22.-29. September 2024

OM FESTIVALEN Partnere KONTAKT Competition Program
English
Tidspunkt ikon
søn. 20. sep - 18.30
Sted ikon
Ferstad gård

WEIDEMANN-UTSTILLING + GAMMALGRASS

375,-/175,- (stud)

Medvirkende
Gammalgrass:
Stian Carstensen, trekkspill, banjo m.m.
Ola Kvernberg, fiolin
Ole Morten Vågan, kontrabass

Velkommen til utstillingsåpning og konsert på Ferstad gård!

Kl. 18.30: Utstillingsåpning
Kl. 20.00: Gammalgrass

Det er en glede å gjenta suksessen med festivalutstilling og konsert på Ferstad gård. I fjor var det første gang på over 50 år man viste bilder fra Riis-samlingen offentlig, da med bilder av bl.a. Miró og Chagall. I år fokuserer vi på en av etterkrigstidens største norske kunstnere, Jakob Weidemann. Utstillingen vil bestå av kraftfulle oljemalerier fra hans mest fargerike periode på 70- og 80-tallet.

Etter utstillingsåpningen blir det konsert på låven med Gammalgrass. Vi kan love en heidundrende konsert i grenseland mellom gammaldans og bluegrass, med godt humør, virtuost samspill og lave skuldre. Det blir muligheter for å kjøpe forfriskninger i baren.

Kjøp billetter her.
Les om festivalens smitteverntiltak her.


Utstillingen blir stående under hele festivalen.
Åpningstider Galleri Lilje i uke 39 er:
Mandag, tirsdag, onsdag og fredag: 11.00-15.00
Torsdag: 11.00-19.00
Lørdag: stengt
Søndag 12.00-16.00
Det er gratis adgang til utstillinga, og den tas ned etter uke 39.

Riis-samlingen er Norges nest største private kunstsamling og består av over 500 oljemalerier, trykk og litografier av internasjonale kunstnere fra etterkrigstiden. Frithjof Riis har jobbet med å få hele kunstsamlingen til Trondheim. Samlingen er bygd opp fra 1950 til 1980-tallet av hans foreldre, Inger og Andreas L. Riis. Kunstverkene har i mellomtiden vært oppbevart på gallerier, museer og kunstlager flere steder i landet. Publikum kan se fram til virkelige høydepunkter når deler av samlingen blir presentert offentlig.

Jakob Weidemann ble født på Steinkjer i 1923 og fikk sitt gjennombrudd allerede i 1946 med utstilling på Blomqvist i Oslo. Han ble en foregangsmann for det abstrakte maleriet i tiårene etter andre verdenskrig. Han hentet mye av sin inspirasjon fra naturen, som skogbunn-bildene fra tidlig 60-tall og blomstereng-bildene fra 70- og 80-tallet. De fleste av Weidemann-bildene som finnes i Riis-samlingen er nettopp fra denne siste perioden. Møt opp for å oppleve disse sterke og  fargerike oljemaleriene på nært hold!

Frithjof Riis og Rikke Solem fra Galleri Lilje viser stolt frem et av Weidemann-bildene fra Riis-samlingen.

Frithjof Riis og Rikke Solem fra Galleri Lilje viser stolt frem et av Weidemann-bildene fra Riis-samlingen.