Trondheim kammermusikkfestival 22.-29. September 2024

OM FESTIVALEN Partnere KONTAKT Competition Program
English
Tidspunkt ikon
tir. 26. sep - 12.00
Sted ikon
Brattørgata 5

HJEMME HOS PKA

GRATIS

Medvirkende
Opus13
Sofja Aginer, sopran

Varighet: ca. 30 min. 

Det er alltid hyggelig med konsert hos en av våre samarbeidspartnere. I år tar vi med den fremadstormende prisbelønte strykekvartetten Opus13 og den unge mezzosopranen Sofja Aigner til PKA i Brattørgata.

17 år gamle Sofja Aigner går på musikklinja ved Trondheim katedralskole, synger i Nidarosdomens jentekor og er tatt ut til talentprogrammet «Unge musikere» Trondheim. Hennes lærer er Hilde Gjermundsen.

Opus13 er av Skandinavias mest spennende unge strykekvartetter, dannet i 2014 ved Barratt Dues musikkinstitutt. Kvartetten består av, Sonoko Miriam Welde (fiolin), Edvard Erdal (fiolin), Gustav Rørmark (bratsj) og Daniel Thorell (cello). I 2022 ble de tildelt 2. pris i den prestisjetunge Banff International String Quartet Competition. I tillegg til konsertopptredener i Frankrike, Sverige og Danmark, har de spilt på en rekke festivaler, bl.a. Festspillene i Bergen, Vinterfestspill i Bergstaden, Risør Kammermusikkfest og Stavanger Kammermusikkfestival. Kvartetten har samarbeidet med internasjonale toppmusikere og hatt mesterklasser med noen av verdens ledende kammermusikere. De er også grunnleggere og kunstneriske ledere av Vinterspill på Lillehammer.

I samarbeid med PKA Arkitekter, Talent Trondheim og Talent Norge.  

Tilgjengelighet

Ikke trinnfri adkomst.

Foto: Bjørn Wad