Trondheim kammermusikkfestival 22.-29. September 2024

OM FESTIVALEN Partnere KONTAKT Competition Program
English
Tidspunkt ikon
søn. 02. okt - 11.00
Sted ikon
Ringve Museum

FABELAKTIG FORMIDDAG

250,- / 125,- (stud/barn) / 550,- (familie 2+2). Barn under 2 år gratis!

Fabelaktig Formiddag er barnas og familienes store festivalopplevelse. Her vil det yre av musikk, lek og latter, både ute og inne. Én billett gjelder for alt denne dagen og du kan velge og vrake mellom en rekke forskjellige forestillinger. Det blir instrumentverksted hvor du lager ditt eget instrument, sirkus på tunet med Trondheim kommunale kulturskole, og en rekke flotte forestillinger i museets små og store saler. Salg av mat og drikke i Café Victoria. Alt innrammet av vakre høstfarger i Ringves hage og et mylder av små og store festivalbrukere.

11:15 og 13:00 - Hans Petter og Ulven (Konsertsalen)
Hans Petter Nilsen, Skuespiller
Blåsekvintett og slagverker fra Luftforsvarets musikkorps

Peter og Ulven er et klassisk musikkeventyr som mange kjenner. De ulike instrumentene blir grundig presentert for publikum, samtidig som vi får høre historien om den lille gutten Peter som bor sammen med bestefaren sin i nærheten av en skog. En vakker vårdag lurer Peter seg utenfor gjerdet sammen med vennene sine; en fugl, en katt og en vimsete and. Men ulven ligger på lur… Gled deg til skuespiller Hans Petter Nilsens spennende tolkning av det populære eventyret. Regi av Øyvind Brandtzæg.

 

11:30 og 12:15 og 13:15 - Geitekillingen som kunne telle til ti (Kroa)
Nils Jansen, fløyter/saksofoner/klarinett
Espen Rud, perkusjon

Geitekillingen vil gjerne vise barna hvor flink den er til å telle, og Nils og Espen til å spelle. Alf Prøysens velkjente historie ”Geitekillingen som kunne telle til ti” fortelles og illustreres musikalsk i denne forestillingen.

 

12:00 og 13:45 - Musikkreisen (Musikkhagen)
Emilia Amper, sang/nøkkelharpe
Olle Linder, perkusjon/gitar/sang

Bli med på en spennende musikalsk reise både bakover i tiden og ut i verden! Vi blir kjent med instrumenter fra forskjellige kulturer, som nøkkelharpe fra Sverige og trommen pandeiro fra Brasil. Vi får lytte til rytmer, sanger og klanger fra forskjellige land, og vi kommer til å synge, spille og danse sammen!

 

12:15 og 14:00 - Tres Kirurgos (Victoriasalen)
En surrealistisk konsertforestilling i tre deler for barn i absolutt alle aldre. Et musikkmedisinsk kinderegg bestående av Håvard Paulsen, Øystein Kaland og Sondre Meisfjord. Håvard kjenner du sikkert fra NRK barne-tv!

 

NB! Det er begrenset antall plasser på noen av arrangementene.

 

I samarbeid med Ringve Musikkmuseum, Trondheim kommunale kulturskole og Luftforsvarets musikkorps.