Trondheim kammermusikkfestival 23.-29. september 2019

Kjøp billetter Competition
English
Tidspunkt ikon
fre. 28. sep - 19.30
Sted ikon
Olavshallen, Store sal

Blank Out – en 3D-opera

445,- / 225,- (stud.)
Se video

Medvirkende
Miah Persson, sopran
Roderick Williams, baryton (film)
Nederlands Kamerkoor (film)

Program
Blank Out (2016)

 

Virkelighet og virtualitet hånd i hånd i verdens første 3D-opera!

Kammeroperaen Blank Out fra 2016 er festivalkomponist Michel van der Aas kanskje mest spennende og ambisiøse verk. Her smelter ny teknologi og flere kunstuttrykk sammen til en større helhet. Sopranen Miah Persson er i denne forestillingen den eneste live aktøren på scenen. I hennes tette samspill med innspilt elektronisk musikk, barytonsolist og kammerkor foldes kammeroperaens handling ut. Høyteknologisk surround soundtrack og 3D-filmprojeksjon, både innspilt og live, skaper det kunstneriske landskapet.

Operaens libretto bygger på tekster av den sør-afrikanske dikteren Ingrid Jonker. Den dypt rørende historien handler om en voksen mann som blir konfrontert med sin barndoms store traume. På mesterlig vis bruker van der Aa musikk, nyutviklede teknikker og interaktiv 3D-film til å sette fokus på hvordan vi mennesker kan rekonstruere minner og forholde oss til traumatiske hendelser fra fortida.

 

Varighet cirka 70 minutter (ingen pause).
3D-briller deles ut ved inngangen. 

Billetter kan du kjøpe her.


-------
nyMusikk SALONG

Olavshallen, Foajescenen, kl. 18.30

I forkant av operaen Blank Out av festivalkomponist Michel van der Aa inviterer nyMusikk Trondheim og Trondheim kammermusikkfestival til nyMusikk Salong. 

I denne utgaven av Salong, ledet av Hild Borchrevink, møtes Bjørnar Habbestad, Michel van der Aa og Borchgrevink til samtale og refleksjoner rundt møtet mellom utøver og interaktiv teknologi og bruken av moderne teknologi som en naturlig del av komponering og den kunstneriske prosessen.
-------


I samarbeid med Olavshallen, nyMusikk Trondheim og Trondheim Symfoniorkester og Opera.