Trondheim kammermusikkfestival 24. september-1. oktober 2023

Kjøp billetter Program Artister KONTAKT Partnere
English
Tidspunkt ikon
søn. 01. okt - 11.00
Sted ikon
Ringve musikkmuseum

FABELAKTIG FORMIDDAG

250,-/125,- (stud./barn)/550,- (familie 2+2). Barn under 2 år gratis!

Fabelaktig Formiddag er barnas og familienes store festivalopplevelse. Her vil det yre av musikk, lek og latter, både ute og inne. Én billett gjelder for alt denne dagen og du kan velge og vrake mellom en rekke ulike forestillinger. Det blir instrumentverksted hvor du lager ditt eget instrument, sirkus på tunet med Trondheim kommunale kulturskole og en rekke flotte forestillinger i museets små og store saler. Salg av mat og drikke i Café Victoria. Alt innrammet av vakre høstfarger i Ringves hage og et mylder av små og store festivalbrukere.

 

 

KONSERTSALEN
Kl 11.15 og 13.00: Dyrenes Karneval

Medvirkende
Marianne Meløy
Nordic Brass Ensemble
Kor Læne 

I Dyrenes karneval blir vi bedre kjent med elefanter og andre blåsere til Saint-Saëns velkjente musikk! Den vakre svanens melodi er den best kjente. Løven har fått en kongelig marsj og elefanten forsøker å danse vals! Her er musikken arrangert for Nordic Brass Ensemble. Kor Læne krydrer forestillingen med andre sanger om dyr, og skuespiller Marianne Meløy er fortelleren som syr det hele sammen!

Målgruppe: alle

 

 

 

MUSIKKHAGEN
Kl 11.30, 12.30 og 13.30: 1, 2, 3 NÅ BEGYNNER DET!

Medvirkende
Konstellasjonen Ensemble:
Janne Brit Rustad
Laila Totsås

1, 2, 3 NÅ BEGYNNER DET! er en interaktiv og visuell forestilling for de yngste barna. Her trylles fugler, hester og slanger frem gjennom trommevirvler og fløytetriller. Barna får mer enn gjerne tromme med og oppleve forestillingen som de selv ønsker, dansende på gulvet eller sittende på fanget. Forestillingen er laget i samarbeid med scenograf og kostymedesigner Berit Haltvik With.

Målgruppe: 0-3 år

 

 

 

VICTORIASALEN
Kl 12.00 og 14.00: Ship o’hoi 

Medvirkende
Hulder Bulder:
Anne-Lise Heide
Berit Lillevold
Carl Haakon Waadeland 

Skuta heter Havets hulder, og Huldra Moll og Myr blir med Sjørøverdronninga Staselig og Suveren og Kaptein Bulder på sjørøvertokt. Her utforskes havets magiske skikkelser og publikum får høre historier om sjømenn som lokkes på havet, om sirener som synger, om havguden Poseidon som sitter på havbunnen og spiller jazz, om herr Torsk og Makrella som danser på Poseidons café og om Sjørøverprinsessa Skrekkelig. Her forskes det i gresk mytologi og publikum deltar aktivt som mannskap – hal i og dra!

Målgruppe: 1-7 år

 

 

 

HALLBAUERROMMET
Kl 11.30, 12.30 og 13.30: Dingel Dangel

Medvirkende
Unni Boksasp
Trygve Brøske
Magne Vestrum

Unni er folkesanger fra Nordmøre og hun har sangverksted med barna. Her får du lære gamle sanger om pissikattå, om jenta som passet sauene i fjellet, og den store væren som het Dingel Dangel Dalamann. Og sangen om båten som ble laget av ei eikenøtt, med et segl av pølseskinn: De rodde helt til Bergen, kjøpte kaker hos bakeren og dro på epleslang!

Målgruppe: fra 5 år

 

I samarbeid med Ringve musikkmuseum og Trondheim kommunale kulturskole.