Trondheim kammermusikkfestival 24. september-1. oktober 2023

Partnere OM FESTIVALEN Competition KONTAKT FESTIVALKOMPONIST
English

Wenche Strømdahl

Etter endte studier ved Statens Teaterhøgskole i 1980 var Wenche Strømdahl tilknyttet Teater Ibsen og Hålogaland Teater før hun ble fast ansatt ved Trøndelag Teater. Hun har gjestet de fleste teatre i Norge med egeninitierte forestillinger som: "Hamsun", B"erre kjærleik og død" (om lyrikeren Tor Johnsson) og "Min största smärtas barn" (om Harriet Bosse og August Strindbergs ekteskap). Gjennom karrieren har hun spilt i rundt 90 oppsetninger. Hun trekker selv frem Solveig og Ingrid i «Peer Gynt», tittelrollen i «Frøken Julie» av Strindberg, Dorothy i «Trollmannen fra Oz», «Lykkelige dager» og «Sluttspill» av Beckett, «Bedrag» av Harold Pinter, Kvitugla i «Medmenneske» av Olav Duun som roller hun har satt stor pris på. I 2019 jobbet Wenche med sin egen forestilling, "Dømt til evig fortapelse", som har blitt spilt i Nidarosdomen i to spilleperioder. Denne forestillingen ble også spilt på turné i Tromsø, Bodø, Bergen.

Wenche har i ti år forelest og vært sensor på masternivå i Utøverpsykologi ved NTNU Institutt for musikk. Videre har hun også vært foredragsholder blant annet på BI og Trondheim kommune. 1997 fikk hun Teatrets Venners Kunstneriske pris for tolkningen av tittelrollen i Brian Friels !Molly Sweeney!. Strømdahl har vært med i flere musikk- og lyrikk-kabareter i Theatercaféen, og bl.a. sammen med sin musikerbror Jarl Strømdahl på turné. Våren 2022 var hun aktuell i "Parsifal" på Trøndelag teaters Gamle Scene. Det ble hennes siste rolle ved teatret før hun går over i pensjonistenes rekker høsten 2022.

Wenche Strømdahl og Hallbjørn Rønning er ektepar og kolleger, og har jobbet mye sammen. På festivalen medvirker de i konsertforestillingen om ekteparet Schumann -  "Å, kunne jeg bare få se deg en gang til ...".

 

Foto: Terje Visnes