Trondheim kammermusikkfestival 22.-29. september 2019

Program Kjøp billetter Competition
English

Trondheim Jazzorkester

Trondheim Jazzorkester, også kjent som Trondheim Jazz Orchestra og TJO, er et ensemble med base i Trondheim, tilknyttet Midtnorsk Jazzsenter og jazzlinja ved NTNU. Ensemblet har sitt utspring fra konservatoriebandet slik det var på 1990-tallet, og foretok en navnendring til nåværende utgave i 2000.
TJO er ulikt mange andre større ensembler på den måten at de jobber med ulike kunstneriske ledere og med varierende besetninger over tid. Besetningen hentes fra et såkalt «musiker-pool». TJO har jobbet med flere norske og utenlandske jazzmusikere og komponister både i livesammenheng og med plateinnspillinger, blant annet Chick Corea, Joshua Redman, Per Zanussi, Bendik Hofseth og Christian Wallumrød.

Erlend Skomsvoll var kunstnerisk leder for TJO i fra 2000 til 2002, og ble etterfulgt av saksofonisten Eirik Hegdal, som hadde stillingen frem til 31. desember 2016. Fra og med 1. januar 2017 er bassisten Ole Morten Vågan kunstnerisk leder for TJO. Albumet Happy Endlings ble utgitt på den gjenoppstartede etiketten Odin i 2018.