Trondheim kammermusikkfestival 22.-29. september 2019

Program Kjøp billetter Competition
English

Ragnhild Hemsing

Ragnhild Hemsing skiller seg ut blant de nye talentene i Norge som en uvanlig allsidig artist. Hun har dype røtter i den rike folkemusikktradisjonen i Norge, og det gjør henne til en av de første artistene som på en vellykket måte smelter sammen typiske trekk ved norsk folkemusikk og klassisk musikk på en ungdommelig, frisk og fullt ut moderne måte.

Hemsing har et stort repertoar med klassiske soloverk for fiolin, og supplerer det med mer uvanlige og kompliserte verk skrevet for hardingfele. Innenfor samtidsmusikk kan nevnes samarbeidet med den norske komponisten Lasse Thoresen og den unge norske koreografen Hallgrim Hansegård. Sammen har de fremført «Yr» av Lasse Thoresen, over hele Norge og på internasjonale scener. 

Da hun var bare 14 år gammel debuterte Hemsing med Bergen Filharmoniske Orkester, der hun fremførte Mendelssohns fiolinkonsert. Samme år spilte hun med Trondheim Symfoniorkester, og året etter ble hun invitert til å spille med Oslo-Filharmonien. Etter det har hun spilt med alle de større norske orkestera. 

Hemsing har mottatt mange priser, blant annet First Prize og European Union Prize under Kocian International Violin Competition. I 2012 fikk hun den prestisjetunge Arve Tellefsens Musikerpris. Etter debuten ved Beethovenfest Bonn 2013 fikk hun den anerkjente prisen Beethoven-ring av foreningen «Borgarar for Beethoven».