Trondheim kammermusikkfestival 19.-26. september 2021

Partnere KONTAKT OM FESTIVALEN Competition FARGESPILL TRONDHEIM
English

Marianne Thorsen

Marianne Thorsen har en variert musikertilværelse som utøver. Som solist har hun spilt med de norske orkestrene, og blant andre BBC Symphony, Philharmonia, City of Birmingham, Stockholm-filharmonien og Orchestre de la Suisse Romande. Sammen med TrondheimSolistene har hun spilt inn Mozarts fiolinkonserter nr. 3-5 for 2L - en innspilling som vant Spellemann i 2006. 
Marianne er en ivrig kammermusiker, og hun har samarbeidet med blant andre Leif Ove Andsnes, Marc-André Hamelin, Truls Mørk, Paul Lewis, Pascal Rogé, Lars Anders Tomter og Håvard Gimse ved kammermusikkfestivalene i Oslo, Bergen, Trondheim og Stavanger.

Hun var spillende leder av Nash Ensemble of London fra 2000-2015 og Leopold String Trio fra 1991-2006, med en omfattende turnevirksomhet i Europa, Australia og USA, og medvirket på mange innspillinger for Hyperion Records i London. Fra 2009-2013 var hun kunstnerisk leder sammen med sin mann, Alasdair Strange (kunstnerisk rådgiver) for Vinterfestspill på Røros, og har siden 2006 undervist ved NTNUs Institutt for musikk.