Trondheim kammermusikkfestival 22.-29. september 2019

Program Kjøp billetter Competition
English

Maija Skille

Maija Skille har sin utdannelse fra Sibeliusakademiets Operaskole, Musikkonservatoriet i Trondheim og Barratt Due Musikkinstitutt. Hun gjorde sin nasjonale debut som Minerva i Offenbachs Orfeus i Underverdenen med TrønderOperaen i 2001 og hadde sin internasjonale debut som Bradamante i Händels Alcina i Santiago, Chile i 2011.

Skille fungerer som universitetslektor i sang på Skuespillerutdanningen ved Nord Universitet, i tillegg til frilansvirksomhet som produsent og sanger. Skille har siden 2008 vært kunstnerisk leder for Operaen i Bjørvika avd. Nord og siden 2015 har hun vært produsent/kontaktperson for skriverkollektivet Brøløy.

Skille er ofte å se på opptredener med teaterimprokompaniet Powerimpro. Hun har en stor forkjærlighet for skjæringspunktet mellom musikk og teater og har vært aktiv i Rabarbrateateret i Trondheims sommerproduskjoner - deriblant som Mrs Lovett i Sondheims Sweeney Todd og Celia i Shakespears Som di synes (As you like it). Hun har også fått æren av å være med et titalls oppsetninger av Marianne Meløy og Trygve Brøskes kammeroperasuksess Kommentarfeltet i rollen som nettrollet Hege Mari - en rolle som er spesialskrevet til henne. Underr årets festival kan du oppleve henne blant annet i Kammeroperaen Krenket.