Trondheim kammermusikkfestival 22.-29. september 2019

Program Kjøp billetter Competition
English

Grieg Trio

Grieg Trio ble dannet i 1987 av Vebjørn Anvik (klaver), Sølve Sigerland (fiolin) og Ellen Margrete Flesjø (cello) og består i dag av samme musikere som den gang. Her ligger trolig også noe av årsaken til den posisjon ensemblet har opparbeidet seg som en internasjonalt ledende klavertrio. Etter sin suksessrike debut studerte trioen med András Mihály i Budapest, siden fulgte studier med Norbert Brainin (Amadeus Kvartett) og Eli Goren (Allegri Kvartett).

Trioens internasjonale ry er basert på en serie innspillinger på SIMAX, Virgin Classics og EMI med verk av Haydn, Beethoven, Mendelssohn, Schumann, Brahms, Dvorak, Tchaikovsky, Smetana og Sjostakovitsj, og på deres utbredte turnévirksomhet som inkluderer konserter på noen av de viktigste scenene i verden, blant andre Wigmore Hall, Konzerthaus Berlin og Amsterdams Concertgebouw.

Parallelt med sin innstudering av store deler av standardrepertoaret for klavertrio har Grieg Trio bestilt, fremført og spilt inn en rekke nyskrevne verk av ledende samtidskomponister som Sir Peter Maxwell Davies, Erkki-Sven Tüür og årets festivalkomponist Lasse Thoresen.