Trondheim kammermusikkfestival 22.-29. september 2019

Program Kjøp billetter Competition
English

Berit Opheim

Berit Opheim er en norsk folkesanger, kveder og komponist, utdannet ved Norges Musikkhøgskole. Opheim har vært tilknyttet Ole Bull Akademiet på Voss sidan 1992. Hun mestrer folkemusikk/kveding, men har òg drevet med klassisk sang og i det senere òg såkalt «tidlig musikk».

Opheim har samarbeidet med komponisten Lasse Thoresen, blant annet om verket Løp, lokk og linjar (utgitt på CD i 2005). Dette samarbeidet har ført til en rekke konserter i inn- og utland. 
En annen musiker og komponist Opheim har samarbeidet med er Frode Fjellheim. Hun hadde en sentral rolle i bestillingsverket Biejjien vuelie - Solkvad fremført på Osafestivalen 2011. Verket kom på CD i 2013. Opheim har også en solistrolle på to av utgivelsene til Det Norske Solistkor, White nights (2010) og Rós (2013 - juleplate).

Opheim har i 2013 starta et duosamarbeid med tidligmusikeren Rolf Lislevand. Fra 1. januar 2014 er Opheim fullverdig medlem av den internasjonalt kjende vokaltrioen Trio Mediaeval, dette som eit resultat av eit fleirårig samarbeid.