Trondheim kammermusikkfestival 22.-29. September 2024

OM FESTIVALEN Partnere KONTAKT Competition Program
English

Udig festival - Udigital nærhet til opplevelsen

Publisert: 17.06.2021

Programmet for den 26. Trondheim kammermusikkfestival er klart! I år presenterer vi festivalen som udig. Udig som i udigital – akkurat det vi trenger nå som vi har vært så lenge borte fra hverandre og de gode, levende kulturopplevelsene.- Vi gleder oss til store musikkopplevelser, fellesskapsfølelse og energien som oppstår på scenen og mellom musikerne og publikum!, sier festivalsjef Sigmund Tvete Vik. Vi presenterer med stolthet et spennende program med artister og festivalkomponist fra øverste hylle.

Festivalkomponist er Caroline Shaw fra New York, dobbel Grammyprisvinner og tidenes yngste vinner av Pulitzerprisen i musikk. Hun skriver både vakkert og engasjerende, har samarbeidet med popmusikere som Kanye West og er i tillegg aktiv som sanger og bratsjist. Høydepunkter under festivalen vil være Entr’acte og Partita for 8 Voices på Åpningskonserten i Nidarosdomen og ikke minst henne selv som sangsolist med Trondheim symfoniorkester. På artistlisten står blant andre Hyung-ki Joo, Tine Thing Helseth, Vision String Quartet, Oslo strykekvartett, Dreamers’ Circus, Trio Opal, Øystein Baadsvik, Trond-Viggo Torgersen, Berit Norbakken, Håvard Stensvold, Henninge Landaas, Ståle Gerhardsen, Skjalg Raaen, for å nevne noen få.

Fargespill Trondheim fyller 10 år i 2021 og det skal vi feire med bursdagsfest i Olavshallen. Selv sier Fargespilleren Alix L’errario at “Fargespillfølelsen, det er trygghet og enorm kjærlighet.” I tillegg får vi får vi vist byen den store jubileumsforestillingen DRIV som ikke kunne vises i fjor. Med Cirka Teater, fantastiske installasjoner og magisk lyssetting blir det en spektakulær opplevelse mens skumringen senker seg over vannet i KLP Dokken på Solsiden.

Vi skal også sette Trondheimsrekord i antall strykekvartetter på én uke! Både Oslo strykekvartett og Vision String Quartet, kjent for formidlingsglede og fornyelse av strykekvartettsjangeren, er med under hele festivaluka. Hele ti kvartetter er med på vårt “VM i kammermusikk “; TICC. Det blir en skattkiste med fantastisk kvartettrepertoar gjennom de fire konkurransedagene i Frimurerlogen.

Kamfest har alltid presentert spennende møter mellom musikk og andre kunstarter, så også i år: Festivalutstillingen på Ferstad blir en hyllest til evigunge Håkon Bleken og hans nære forhold til klassisk musikk. Det blir også matkunst og musikk på stjernerestauranten Credo, «Battle» mellom pensel og el-gitar på Ringve, forfatter Maria Kjos Fonn med Trondheim Sinfonietta og et søtt samspill mellom en berømt saltlakrispastill og Wagnerarier...

Festivalen viste i fjor at det er fullt mulig å arrangere en levende festival under en pandemi. Med gode erfaringer og rutiner fra i fjor er vi derfor sikre på at vi kan ønske velkommen til vår 26. festival – med 100 % udigital nærhet til opplevelsen!

Festivalen foregår fra 19.-26.september.

Klikk her for å se en digital utgave av årets festivalmagasin.