Trondheim kammermusikkfestival 22.-29. September 2024

OM FESTIVALEN Partnere KONTAKT Competition Program
English

Borger for ny kulturvår i Trondheim

Publisert: 30.03.2022

Etter to tøffe år for kulturlivet, går Borg Forvaltning inn i et omfattende samarbeid med Kosmorama og Trondheim Kammermusikkfestival.- Vi har vært gjennom en tøff toårsperiode der kulturlivet har vært satt på vent. Nå har samfunnet åpnet igjen og kulturlivet trenger ekstra økonomiske midler. Derfor har vi valgt å satse på kultur.

Det sier Tom Are Theodorsen, markedssjef i Borg Forvaltning. Han forteller at vanligvis går mesteparten av sponsorpengene til breddeidretten, men denne gangen satser de tungt på kulturlivet.

Sigmund Tvete Vik, festivalsjef for Trondheim Kammermusikkfestival, og Silje Engeness, direktør for Kosmorama Trondheim Internasjonale Filmfestival, sier de setter veldig stor pris på at Borg Forvaltning velger å gå inn i et omfattende samarbeid med kulturlivet i byen.

Offensivt av Borg

- Vi liker at de er stolte av det som skjer her i byen og ønsker å støtte opp om kulturen etter det som har vært en krevende periode. Det sier mye at de helt bevisst har lagt sin base til Trondheim, med filial i Oslo. Det viser at de er offensive og modige, og at det er i Trondheim det skjer, sier Tvete Vik.

- Jeg synes det er offensivt av Borg å tenke både på musikk- og filmaktører, og at de ønsker å bruke oss som spydspissene i sin satsing på kultur. Kosmorama var en av de første festivalene som fikk være fysiske igjen etter pandemien, med fullt publikumsbelegg. At samarbeidet med Borg ble etablert i denne perioden, har gitt ekstra motivasjon og støtte, sier Engeness. Det er alltid viktig å ha forutsigbare avtaler om støtte, spesielt i en tid som denne.

Flere felles verdier

Tvete Vik sier Kamfest har flere verdier til felles med Borg, noe han ser han fram til å utforske videre.

- Borg Forvaltning har hatt suksess med sin tverrfaglige kompetanse, de er gode både på å tenke «utenfor boksen» og å tenke som et lag. Dette kjennetegner også kammermusikk og Kamfest, godt lagspill kombinert med kreativitet og nyskaping. Kanskje vil dette føre til samspill mellom Kosmorama og Kamfest også, sier Tvete Vik.

Theodorsen i Borg Forvaltning sier han er full av beundring for hva Kamfest og Kosmorama har fått til i løpet av årene.

- For Borg sin del er det første gang vi sponser kultur. Vi støtter både fotball og håndball, men nå er det viktig å få kulturlivet opp i marsjfart igjen, sier han.

 

Hvem er Borg Forvaltning?

·       Selskapet ble stiftet i 2015 og har hovedkontor i Trondheim, avdeling i Oslo.

·       Driver med forvaltning, utvikling og drift av næringseiendom, med tjenester innenfor alle fasene av en eiendoms livssyklus.

·       Forvalter i dag 1.000.000 m2 fordelt på om lag 100 eiendommer.

·       Leder utbyggingsprosjekter med en samlet verdi på 1,5 milliarder kroner.

·       Var i 2021 rådgiver for over 40 selskaper.

Klikk her for å lese mer om Borg Forvaltning på deres hjemmesider.

 

Tekst: Kai Kristiansen
Foto: Svein Hilmo
Fra venstre: Kosmorama-direktør Silje Engeness, markedssjef i Borg Forvaltning Tom Are Theodorsen  og festivalsjef for Kamfest Sigmund Tvete Vik.