Trondheim kammermusikkfestival 22.-29. September 2024

OM FESTIVALEN Partnere KONTAKT Competition Program
English

Markus og Johanna har vunnet konsert i stua

Publisert: 12.09.2017

Også i år har Kamfest utlyst muligheten for å vinne en konsert i sin egen stue. Med voldsom interesse og en rekord på 46 påmeldinger kan vi nå endelig avsløre at det er Markus Lantto og Johanna Gullberg i selvbyggerlaget på Svartlamon som har vunnet årets Hjemme hos deg-konsert!Mange har kanskje allerede fått med seg det spennende prosjektet selvbyggerlaget jobber med på Svartlamon. Bakgrunnen for det nye rekkehuset med fem boenheter som nå er under bygging er et eksperiment med å oppføre boliger som ikke er en del av vekstøkonomien. Huset trenger derfor ikke - i motsetning til alle andre hus - å være salgbart!

I en av disse boenhetene er det altså at kunstner Markus Lantto og arkitekt Johanna Gullbekk i disse dager flytter inn. Da Kamfest var og kikket på leiligheten fortalte de to hvordan de leker seg med rom, lys og materialer i byggeprosessen - blant annet er stua på to etasjer med balkong og en takhøyde på seks meter på det meste!

 Til tross for at leiligheten ikke er helt klar enda, har det faktisk allerede blitt arrangert en fire timers litteraturfestival der med hele 50 publikummere. Nå vil Markus og Johanna altså bruke leiligheten til kammermusikk:

- Vi är lite alternativa här på Svartlamon som inte lyssnar på punk. Det är precis så här vi vill använda vårt hus: Fyll på med vad som helst. Just nu behöver vi en konsert, nästa gång kanske vi behöver en bergspredikan!

 

Les mer om konserten og kjøp billetter her!