Trondheim kammermusikkfestival 22.-29. September 2024

OM FESTIVALEN Partnere KONTAKT Competition Program
English

Eksklusiv solokonsert med Leif Ove Andsnes

Publisert: 01.12.2020

Det er med stolthet vi presenterer stjernepianisten med solokonsert i Frimurerlogen. 

  "... en pianist med eleganse, kraft og innsikt..."

            New York Times om Leif Ove Andsnes

Vi er veldig glade for å kunne avsløre en helt ekstraordinær konsert. Ikke bare er det utenfor vanlig Kamfest-tid, det er også en helt ekstraordinær artist som kommer for å spille på vårt nye Steinway konsertflygel torsdag 28. januar. Den perfekte julegave til deg selv eller en venn!
 
Grunnet gjeldende korona-restriksjoner har vi kun 50 plasser pr. konsert, og vi setter stor pris på at Andsnes vil spille to konserter samme kveld.

Konsertene er flyttet til torsdag 17. juni kl 18.00 og 20.00.
 
Program:
Mozart: Rondo i D-dur
Schubert : Sonate D 664
Dvorak Utdrag fra Poetiske tonebilder op 85.

Varighet ca én time.
 
Billetter: ordinær: 495,-/student: 195,-.
 
New York Times har kalt Leif Ove Andsnes "en pianist med eleganse, kraft og innsikt," og Wall Street Journal "en av de mest begavede musikere i sin generasjon." Med sin ledende teknikk og søkende tolkninger har den norske stjernepianisten vunnet anerkjennelse over hele verden, spilt konserter i verdens ledende konsertsaler og med de fremste orkestrene. Han er en ivrig kammermusiker og er grunnlegger av Rosendal kammermusikkfestival, og nå kommer han til Trondheim for å spille i kammermusikkens storstue, Frimurerlogen, kjent for sin gode akustikk.
 
Smitteverntiltak er ivaretatt. Ta kontakt med produsent Gunn Mogseth Skrove ved spørsmål: Gunn @ kamfest.no
  

"... en av de mest begavede musikere i sin generasjon..."

                                                Wall Street Journal

Om artisten:
Leif Ove Andsnes har vært en aktiv pianist i fire tiår, siden han mottok 1. pris i Ungdommens musikkmesterskap i 1979. Den norske stjernepianisten har vunnet anerkjennelse over hele verden, spilt konserter og opptredener i verdens ledende konsertsaler og med sine fremste orkestre, samtidig som han har bygget opp en imponerende diskografi. Han er en ivrig kammermusiker og er grunnlegger av Rosendal kammermusikkfestival.
 
Han studerte ved Bergens Musikkonservatorium, med den berømte professor Jirí Hlinka som lærer. Han har også mottatt uvurderlige råd og impulser fra den belgiske klaverpedagogen Jacques de Tiège, som i likhet med Hlinka, har hatt stor innflytelse på hans musikalske stil og filosofi. Andsnes er for tiden kunstnerisk rådgiver for Prof. Jirí Hlinka Klaverakademi i Bergen, hvor han gir årlige mesterklasser for tilreisende studenter fra inn-og utland. Med sine elleve Spellemannpriser, blant annet Årets spellemann i 1998, er han den artist som har vunnet flest Spellemannstatuetter. I 2002 ble han han Utnevnt til Kommandør av St. Olavs Orden, og i 2007 fikk han Peer Gynt-prisen, en heder han deler med blant andre Liv Ullman, Arve Tellefsen, May-Britt og Edvard Moser samt en rekke kulturpersonligheter, politikere, idrettsutøvere og andre som på en positiv måte har bidratt på det samfunnsnyttige plan, og som har gjort Norges navn kjent i utlandet.