Trondheim kammermusikkfestival 22.-29. September 2024

OM FESTIVALEN Partnere KONTAKT Competition Program
English

Kammer i kollektivet

Publisert: 14.09.2016

Norges eldste bokollektiv, Bergsligata 13 i Trondheim, blir arena for en eksklusiv ”Hjemme hos”-konsert under Trondheim Kammermusikkfestival 2016. Og det er ikke småtteri av en konsert som spilles i kollektivets storstue onsdag 28. september kl. 18.00. Musikerne Henning Kraggerud (fiolin/bratsj), Radim Semidubsky (bratsj), Frode Haltli (akkordeon) og Birger Mistereggen (munnharpe, slåttetromme, vokal og perkusjon) framfører en spennende blanding av klassisk og folkemusikk. 

Søknaden fra kollektivet ble plukket ut i sterk konkurranse med flere andre som gjerne ville ha en konsert hjemme hos seg. Bergsligata 13 er en vakker, gammel bygård, full av liv og sentralt plassert i bydelen Ila. Det er kort vei til både buss- og trikkestopp. Kollektivet ble etablert i 1972 og har 18-20 beboere. De daglige, felles middagene og kaffepausene i storstua karakteriseres som ”limet” i kollektivet. Nå får publikum mulighet til å drikke kaffe sammen med beboerne, til musikk i verdensklasse!

Konsertene i årets ”Hjemme hos”-serie omfatter en rekke ulike boliger.

Første konsert er hjemme hos det danske vertskap Marthe og Per Ibsen i deres villa på Valentinlyst. Her vil de danske musikerne Katrine Gislinge (piano), Trio Con Brio Copenhagen og den kroatiske hornisten Radovan Vlatkovic spille musikk av Beethoven, R. Strauss og Dvorak.

Arkitekt Per Knudsen og Ida Norderhus åpner sin toppleilighet i Verftsgata 3 (en bygård fra 2004 som Knudsen selv tegnet). Der framfører Pavel Haas Quartet musikk av Arvo Pärt, Webern og Sjostakovitsj.

"Hjemme-hos"-konsertene arrangeres i år for tredje året på rad. Konsertserien som bringer kammermusikken tilbake til røttene og hjem til folk, er blitt et av festivalens mest populære tilbud. I år blir det i tillegg til kollektiv-konserten også konserter ”Hjemme hos Riis” på Ferstad Gård (med tenoren Torstein Fosmo, Frode Haltli (akkordeon) og Alegrar Strykekvartett ) og ”Hjemme hos Ladejarlen” i ballsalen på Lade Gaard hvor Trio Con Brio Copenhagen og Radovan Vlatkovic framfører musikk av Brahms og Smetana.

Mer informasjon om konsertene finnes på festivalens hjemmeside: www.kamfest.no

Hjemme hos-konsertene har begrenset plass, så det kan være lurt å være tidlig ute for å sikre seg! Billetter kan enkelt kjøpes via hjemmesiden www.kamfest.no eller på Dokkhuset (2. etasje).