Trondheim kammermusikkfestival 22.-29. September 2024

OM FESTIVALEN Partnere KONTAKT Competition Program
English

Henning Sommerro er musikalsk gjest på Studenterhytta

Publisert: 20.09.2015

Festivalens siste Hjemme hos-konsert er i år på Studenterhytta i Bymarka og Henning Sommerro blir med POING som musikalsk gjest!Hva er vel bedre enn å avslutte en tur i bymarka med konsert på Studenterhytta? Dette blir en forrykende konsert med noen av landets mest allsidige musikere.

Trioen POING er kjent for sin allsidighet og lekne holdning til musikalske genre. Trioen ble dannet i 1999 og består av Frode Haltli (akkordeon), Rolf-Erik Nystrøm (saksofon) og Håkon Thelin (kontrabass). De har urfremført over 50 verk av norske, europeiske, amerikanske og asiatiske komponister. I 2009 kåret til Årets Utøver av Norsk komponistforening.

Som musikalsk gjest fra NTNU har de fått med seg musikeren og komponisten Henning Sommerro. Sommerro er en av de mest allsidige musikerne og komponistene her i landet de siste 25–30 årene. Han har en formidabel liste med plateproduksjoner bak seg innenfor til dels svært ulike musikksjangere, og han har samarbeidet med en rekke av våre fremste musikere og artister, f.eks. Erik Bye, Geirr Lystrup, Halvdan Sivertsen, Lars Klevstrand, Sigmund Groven, Brynjar Hoff, Aage Kvalbein og Bjørn Alterhaug. Han har også laget plater sammen med det verdenskjente Chœur Grégorien de Paris og den svenske saksofonisten Arne Domnérus.

Husk at det er mulig å kjøpe middag fra kl 15.30.

 

Konserten arrangeres i samarbeid med NTNU.