Trondheim kammermusikkfestival 22.-29. September 2024

OM FESTIVALEN Partnere KONTAKT Competition Program
English

Vi er halvveis i festivalen!

Publisert: 21.09.2022

Tiden flyr! Allerede er vi halvveis i festivalen. Heldigvis er det mange godbiter igjen.Siden festivalstart søndag har det vært mange makeløse opplevelser under Trondheim Kammermusikkfestival.

 

Søndag ettermiddag og kveld hadde vi det som mildt sagt var en uvanlig og særdeles spennende åpningskonsert – en vandrekonsert i Kjøpmannsgata Ung Kunst (K.U.K.) med musikere, komponister og kunstnere med tilknytning til regionen.

Mange fikk nok hakeslipp av det gnistrende samspillet mellom Gjermund Larsen og juniorsolistene helt til slutt på kvelden. Vi måpte både av utsikten og opptredenen til Trond Wiger og Truls Lorentzen fra taket av bygningen. Trondheim, sjø! Og vi var mange som smilte bredt da Sidsel Walstad tok fram el-harpa og gjorde et nærmest techno-inspirert nummer. For en kveld! 

Mandag var vi – som så mange år tidligere – på plass med en musikalsk helaften på Credo. Det var selvsagt utrolig stas! Og selvsagt var det utsolgt.

Ikke minst hadde vi elever og studenter fra NTNU Musikk, Trondheim Katedralskole, Heimdal, Orkdal og Ole Vig videregående som fikk oppleve stumfilmkonserten «Die Stadt ohne Juden» (Byen uten jøder) fra 1924. En viktig film, tolket musikalsk gjennom festivalkomponist Olga Neuwirths nyskrevne musikk fra 2018. Konserten ble en opplevelse, med Trondheim Sinfonietta i storform, under ledelse av Rik De Geyter.

Tirsdag hadde vi en uforglemmelig opplevelse hjemme hos Atelier Gullvåg – der vi ble tatt imot av Håkon Gullvåg selv, før vi fikk en nydelig minikonsert med Tanja Tetzlaff (cello) og Sidsel Walstad (harpe). Vi fikk med oss en innholdsrik kammerkonsert i Frimurerlogen etterpå, før FRANKÅGUNNAR satte punktum for kvelden med sin personlige tolkning av Schuberts «Schwanengesang».

Mye å glede seg til!

 

Selv om det er onsdag, er det ennå mye å glede seg til. Heldigvis! Vi nevner spesielt Hyfers åpningskonsert i Frimurerlogen onsdag kl. 19.30 – og konserten 100 % Neuwirth i Dokkhuset kl. 22.00.

At verdenspremieren på festivalkomponist Olga Neuwuirths stykke «Dobbelkonsert for cello, slagverk og orkester» faktisk er lagt til Trondheim og Kamfest, er noe vi er umåtelig stolt av! Dette skjer i Olavshallen torsdag kveld.

Ellers må vi nevne den store kontrabass-happeningen Bassissiomo i Frimurerlogen fredag kveld, Tuvas Blodkulbb (med Tuva Syversen) i Dokkhuset fredag og ikke minst nattkonserten i Domen lørdag, med Det Norske Solistkor, Trondheimsolistene, Tuva Syversen, Hans-Kristian Kjos Sørensen, under ledelse av dirigent Grete Pedersen. Der vil det garantert bli mange magiske øyeblikk.

Fyrverkeri av sang og musikk

 

Fargespill søndag vil du ikke gå glipp av! Her møtes barn fra hele verden i et fyrverkeri av sang, dans, musikk og sirkus. Forestillingen rører og berører publikum i alle aldre, og har blitt en av kammermusikkfestivalens grunnpilarer. Gjennom musikk, sirkus og dans ser vi tydelig hvor åpenbart det er at vi er like, og hvor berikende det er at vi er forskjellige.

Punktumet for Kamfest 2022 settes søndag kveld med en forrykende festivalfinale i Frimurerlogen med flere av våre festivalartister samlet. Dette bør du få med deg.