Trondheim kammermusikkfestival 22.-29. September 2024

OM FESTIVALEN Partnere KONTAKT Competition Program
English

Fullt hus på premiere

Publisert: 21.09.2015
Se video

Come Shine og Trondheim jazzorkester fremførte standarlåter sammen for første gang under Trondheim kammermusikkfestivals åpningsdag. Erlend Skomsvoll har rekomponert og arrangert sangene spesielt for denne besetningen og et fullsatt Dokkhus kokte allerede før premierekonserten begynte.- Vi har spilt sammen med store orkester tidligere også, men å gjøre det sammen med Trondheim jazzorkester var helt spesielt. Jazzorkesteret er så nær oss, både i arbeidsmåte, historie og bakgrunn. De ble bokstavlig talt en forlengelse av Come Shine. Det blir litt avhengighetsdannende å spille sammen de, sier vokalist i Come Shine, Live Maria Roggen.

- Hvordan var det å ha premiere under Trondheim kammermusikkfestival?

- Det er veldig koselig. Det er en veldig hyggelig festival, som jeg føler er inkluderende og som møter den musikken som er i samfunnet vårt på en veldig fin måte. Det er alltid spennende å fremføre nytt materiale og hyggelig å bli tatt imot på en sånn måte som vi ble i kveld, sa komponist og pianist i Come Shine, Erlend Skomsvoll.

- Hvordan var publikum?

- De var veldig glade og blide fra starten av og det er alltid et godt utgangspunkt når folk har en positiv forventning. De gledet seg og det gjorde vi også, så det møttes rimelig bra, vil jeg si, sa Roggen på premierefesten.

Her kan dere se noen av høydepunktene fra konserten søndag kveld.