Trondheim kammermusikkfestival 22.-29. September 2024

OM FESTIVALEN Partnere KONTAKT Competition Program
English

Fargespill mottok Trondheim kommunes kulturpris

Publisert: 07.01.2018

Solskinnshistorien Fargespill Trondheim ble tildelt Trondheim kommunes kulturpris for 2017!Fargespill Trondheim startet opp i 2012 som et felles initiativ av Trondheim kammermusikkfestival og Trondheim kommunale kulturskole.  Samarbeidet viste seg å bli svært vellykket, og Fargespill Trondheim har vokst seg stadig større og sterkere. For treår siden bestemte kommunen seg for å gjøre tiltaket til en fast post på kommunebudsjettet, noe som ga forutsigbarhet og gode fremtidsutsikter for hva Fargespill kan få til på både kortere og lengre sikt. Og i 2018 løftet vi Fargespill-forestillingen fra Olavshallens Lille til Store Sal, fikk med oss Trondheim symfoniorkester og fylte salen hele to ganger!

Fargespills viktige rolle i Trondheim har ikke gått kommunen hus forbi. Kommunens kulturpris gis til enkeltpersoner, institusjoner eller organisasjoner som har utmerket seg ved fremragende innsats innen kultursektoren. Den gis alltid til to kandidater, én innenfor det profesjonelle kunst- og kulturområdet, den andre innenfor fritidskulturlivet. For 2017 mottok Fargespill Trondheim prisen!

- Fargespill er noe vi er veldig stolt av i Trondheim. Det er et relativt nytt tiltak der barn og unge fra ulike land blir kjent med hverandres og norsk kultur. De fikk fast plass i kommunebudsjettet for tre år siden, og har levert fantastiske resultater de siste årene, sa ordfører Rita Ottervik.

Les mer om Fargespill Trondheim her.