Trondheim kammermusikkfestival 22.-29. September 2024

OM FESTIVALEN Partnere KONTAKT Competition Program
English

Avtale løfter Fargespill Trondheim

Publisert: 19.05.2016

Olavshallen og kammermusikkfestivalen har inngått en samarbeidsavtale som blant annet innebærer at Olavshallen blir prosjektsponsor for Fargespill Trondheim.Avtalen sikrer at Fargespill i 2017 skal framføre sine festivalforestillinger i Store sal.

– Fargespill er et kunstnerisk prosjekt som også har en viktig sosial side, understreker daglig leder i Trondheim kammermusikkfestival, Vegar Snøfugl. Festivalen er en av Fargespill Trondheims eiere, og Snøfugl er glad for at Olavshallen særlig vil løfte fram dette prosjektet.

– Festivalen har i mange år hatt god kontakt med Olavshallen. Avtalen vi nå har inngått, formaliserer forholdet og tar samarbeidet et viktig skritt videre, sier Snøfugl.

Talentspire-prosjekt
– Kammermusikkfestivalen er en helt naturlig del av det Olavshallen ønsker å stå for, både hva kvalitet og kunstnerisk bredde angår. Fargespill er også et unikt tiltak og fenomen som inkluderer fremmedspråklige barn og ungdom i et kunstnerisk prosjekt som resulterer i en fantastisk forestilling, sier direktør Bjørgvin Thorsteinsson i Olavshallen.

Årets Fargespill-forestillinger blir som tidligere vist i Lille Sal som en del av Trondheim Kammermusikkfestival, men neste år løftes forestillingene opp til Store Sal med plass til 1200 publikummere.

– Historien bak Fargespill-prosjektet er både fascinerende og inspirerende. Etter å ha sett forestillingen flere ganger, syntes jeg det var naturlig å få forestillingen inn i Store Sal. Det mener vi vil styrke Fargespill-prosjektet spesielt og Kammermusikkfestivalen generelt, mener Thorsteinsson.

– Fargespill er dessuten i seg selv et "talentspire-prosjekt" som fremmer scenekunst på en fremragende måte. Dette ønsker Olavshallen, rent strategisk også legge til rette for, understreker direktør Thorsteinsson. Han mener avtalen og samarbeidet med Kammermusikkfestivalen og Fargespill Trondheim vil bidra til å styrke merkevaren Olavshallen som Trondheims kulturelle storstue og regionens kunstneriske kraftsenter. Avtalen gjelder i første omgang i to år.

Motiverende opprykk
Line Henriksen som er prosjektleder for Fargespill Trondheim, er glad for at samarbeidsavtalen mellom Olavshallen og kammermusikkfestivalen også kommer Fargespill til gode.

– "Opprykket" til Store Sal i 2017 er en stor motivasjon for både ungdommene, pedagogene og hele apparatet rundt Fargespill Trondheim. Vi velger også å tolke det som en anerkjennelse av kunstnerisk kvalitet og at Fargespill Trondheim har noe å bidra med inn i dagens samfunn, sier Henriksen. Med Olavshallen som prosjektsponsor styrkes den profesjonelle rammen rundt forestillingen. Det uttrykker respekt for barna og ungdommene som gjennom Fargespill byr så sterkt på seg selv, sin kultur og sin historie, sier Line Henriksen.

Full av entusiasme kunne Fargespill Trondheim starte sin femte sesong med 1,5 millioner kroner i støtte fra Trondheim kommune. En million er bevilget til undervisningen som skal foregå på alle mottaksskolene i byen. – Siden 2012 har Fargespill undervist på Ila og Rosenborg skoler, men nå er vi i gang også på Bispehaugen, Kattem og Saupstad, forteller prosjektleder Henriksen. Huseby er den eneste mottaksskolen hvor Fargespill ennå ikke er i gang, men det skyldes bygging av ny skole.

Fargespill Trondheim er et flerkulturelt kunstnerisk prosjekt der over 60 barn og unge fra over 20 forskjellige land, inkludert Norge, medvirker på scenen. Aktørene har ulik alder og bakgrunn. Forestillingen er satt sammen av folkesanger, regler og dans som Fargespillaktørene bringer med seg fra sine land og kulturer, i møte med den norske sangskatten og sirkusinnslag som ikke kjenner noen landegrenser.

Fargespill Trondheim hadde sine første forestillinger under Trondheim Kammermusikkfestival 2012 og jobber sammen gjennom hele året. Prosjektet bygger på Fargespill Bergen som debuterte med stor suksess under Festspillene i Bergen i 2004, og som sider er sett av over 70 000 publikummere.