Trondheim kammermusikkfestival 22.-29. September 2024

OM FESTIVALEN Partnere KONTAKT Competition Program
English

- Håper de stiller i kilt!

Publisert: 14.09.2018

Ekteparet Anne-Karin og Bjørn Baggerud på Flatåsen har forelsket seg i det skotske. Selvsagt måtte det bli dem som får konsert med Maxwell Quartet inn i stua.I august åpnet Trondheim Kammermusikkfestival for søknader til å holde «hjemme hos»-konsert med skotske Maxwell Quartet hjemme i sin egen stue. Vinneren er nå valgt ut, og de heldige vertene blir ekteparet Anne-Karin og Bjørn Baggerud på Flatåsen.

- Dette er veldig artig! Vi bestemte oss for å søke litt på impuls, og ble spesielt fenget av at det var nettopp den skotske kvartetten som skulle spille, forteller Anne-Karin. Ekteparet Baggerud har nemlig en fascinasjon for Skottland som ligger over gjennomsnittet.

- Vi føler er spesiell tilknytning til Skottland, og har reist mye i landet. Særlig har vi vært mye i Glasgow, vi bodde til og med der et halvt år da Bjørn hadde et engasjement ved Glasgow School of Arts, forteller Anne-Karin.

- Hva er det ved landet som fascinerer dere?

- Flott natur, artige byer med mye fin arkitektur og design. Så er skottene et veldig trivelig folkeslag, lette å komme i kontakt med. I min barndom fikk vi høre at skottene var gjerrige, men vår erfaring er tvert imot at de er veldig rause.

Ekteparet fikk ikke hørt kvartetten under fjorårets festival, men de har oppdatert seg på Youtube de siste ukene.

- Det høres veldig bra ut. For øvrig håper vi de spiller noe skotsk folkemusikk, og ikke minst at de stiller i kilt! Det hadde vært stilig.

- Hvordan skal dere ta imot musikerne når de kommer?

- Jeg tenker at det sikkert ikke er så ofte de får besøkt et norsk hjem, så de skal få norske vafler med rømme og hjemmelaget syltetøy. I tillegg skal jeg forsøke meg på skotsk shortbread, smiler Anne-Karin.

Ekteparet, som begge er innfødte trondhjemmere, har bodd på Flatåsen siden 70-tallet. Først i blokk, så i rekkehus, før de bygde sin egen enebolig i 1987. Til konserten lover Baggerud at de skal få inn rundt 40 personer.

- Vi har en stor familie og er vant til mye besøk og ommøblering, så det skal gå bra. Så er vi nylig blitt pensjonister begge to, og trenger litt aktivitet, sier Anne-Karin.

Hun håper konserten i egen stue ikke blir den eneste smaken av årets kammermusikkfestival.

- Vi har i alle fall billett til åpningskonserten, så får vi se om det blir mer. Det er en festival vi har fulgt i noen år, jeg liker den uhøytidelige måten festivalen presenterer musikk på, sier Anne-Karin Baggerud.