Følg oss:    Følg oss: facebook    Følg oss: youtube    Følg oss: instagram
 

TRONDHEIM JAZZORKESTER


Trondheim Jazzorkester (TJO) er en av stolthetene til Midtnorsk Jazzsenter og i 2010 feiret orkesteret 10 års jubileum. Det særegne med TJO er at de arbeider prosjektbasert med ulike kunstneriske ledere og med ulike besetninger (musiker-pool) over tid.

Orkesteret var på 90-tallet et rent konservatorie-band (Konsen Big Band). I 2000 ble det foretatt en navneendring. Trondheim Jazzorkester har hatt samarbeid med norske komponister som Erlend Skomsvoll, Eirik Hegdal, Vigleik Storaas, Jon Balke, Knut Kristiansen, Geir Lysne, Terje Rypdal og Bendik Hofseth. Orkesteret har hatt internasjonale solister som Chick Corea, Pat Metheny, New York Voices, Birger Sulsbruck,

I 2001 gjorde orkesteret en omfattende Norges-turne med pianist Chick Corea - et samarbeid basert på konserten ved Moldejazz 2000. Dette samarbeidet avfødte også en CD-utgivelse ("Live in Molde") som er solgt i et antall på om lag 8000 i Norge. Samarbeidet med Chick Corea ble tatt opp igjen i 2006 med konsert i Hilton Ballroom i New York under den årlige jazzkonferansen - IAJE - i januar 2006. Denne konserten ble en stor suksess og orkesteret ble som en følge av dette invitert til Tokyo Jazz Festival 2006.

Trondheim Jazzorkester ble fra 2007 løftet fram som det første nasjonale «store jazzensemble» med fast statsstøtte.


Mer informasjon om Trondheim Jazzorkester finner du HER